Socialinio verslo ir inovacijų forumas atveria kelią politiniam dialogui ir ateities strategijoms

Rugsėjo 9 d. vykęs „Socialinio verslo ir inovacijų forumas“ šiemet buvo skirtas temai „Rytojaus technologijos: socialinių pokyčių siekis pasitelkiant inovacijas“. Renginys pritraukė politikos formuotojus, socialinio verslo lyderius, inovatorius bei įvairių sričių ekspertus. Trečius metus iš eilės organizuojamas forumas sulaukė didelio tarptautinio dėmesio, jame dalyvavo daugiau nei 30 pranešėjų iš 12 pasaulio šalių, o pranešimų klausėsi nuotoliniai dalyviai ne tik iš Europos, bet ir iš JAV bei Australijos.

Renginys atkreipė dėmesį į socialinio verslo reikšmę šiuolaikinei politikai, ypač akcentuojama inovacijų, dirbtinio intelekto ir technologijų svarbą. Lietuvos Respublikos Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen pabrėžė, jog sparčiai besivystančios technologijos kelia ne tik galimybes, bet ir rizikas, todėl būtina sukurti išmintingą reguliavimo sistemą. Forume dalyvavusi TEXTALE įkūrėja Viktorija Nausėdė prisidėjo prie diskusijų apie socialinio verslo ir viešosios politikos sąveiką, svarstant, kaip inovacijos gali padėti spręsti globalias problemas. Forumo dalyviai vieningai teigia, kad socialinis verslas turi būti neatsiejama politikos dalis, o bendradarbiavimas tarp socialinių verslų ir technologijų sektoriaus – stiprinamas. Renginio metu pristatytos sėkmės istorijos, pabrėžta tarptautinių partnerių svarba, taip pat akcentuota socialinių verslų lyderystė sprendžiant visuomenės iššūkius. TEXTALE – vienas iš socialinio verslo pavyzdžių, ieškantis būdų, kaip technologijos galėtų būti naudojamos teigiamam socialiniam pokyčiui skatinti, prisidedant prie tvaresnės visuomenės kūrimo.

Skaitykite plačiau: https://lisva.org/socialinio-verslo-ir-inovaciju-forumas-atveria-kelia-politiniam-dialogui-ir-ateities-strategijoms/

Naujienos