Istorija

Veiklą pradėjome 2016 m., kuomet suorganizavome pirmąjį stilingų drabužių mainų vakarėlį. Ši sėkminga iniciatyva mums buvo stimulas ir toliau telkti bendraminčius bei ieškoti realių perteklinio vartojimo problemos sprendimo būdų – matydami augantį visuomenės susidomėjimą ir naujų paslaugų poreikį, pradėjome kurti sprendimus žiedinei tekstilės ekonomikai.

2018 m. įkūrėme nevyriausybinę organizaciją VšĮ „Resursai tvariai plėtrai“, kuri ėmėsi edukacijos, antrinio dizaino projektų, pakartotiniam naudojimui tinkamų drabužių ir tekstilės surinkimo, rūšiavimo, taisymo ir atnaujinimo. Pradėjome vystyti prekinį ženklą TEXTALE.
Įsibėgėjant edukacinėms veikloms įvairiose bendruomenėse, pradėjome aktyviai atstovauti Lietuvą tarptautiniuose ekspertiniuose tyrimuose – darbas šioje srityje leido iš arčiau susipažinti su gerosiomis kitų šalių patirtimis pereinant prie žiedinio tekstilės srauto valdymo, taip pat parodė valstybės, mokslo ir nevyriausybinių institucijų, verslo sektoriaus bei visuomenės bendradarbiavimo svarbą.

2023 m. pristatėme elektroninę mados perpardavimo ir mainų platformą, kviečiančią įsigyti, parduoti arba padovanoti nenešiojamus, bet stilingus ir kokybiškus drabužius, aksesuarus, avalynę bei namų tekstilę. Taip pat atidarėme TEXTALE Premium parduotuvę Vilniuje, prekybos centre Europa.

Ekspertinė veikla, vizionieriškas požiūris, inovatyvių sprendimų paieška, vertingos partnerystės ir drąsa eiti dar nepramintais takais leido atrasti optimalius, rinkos poreikius atliepiančius ir praktikoje puikiai veikiančius sprendimus tiek verslui, tiek visuomenei. Taip gimė visas veiklas į vieną platformą apjungiantis ir naujus sprendimus pristatantis prekės ženklas Looptex.